Onderhoudswerkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden

Heeft u onderhoud aan uw woning nodig?

Ook voor alle soorten onderhoud aan de buitenkant van uw vastgoed of woning kunt u bij ons terecht. Om achterstallig onderhoud te voorkomen adviseren wij u om iedere vier à vijf jaar de buitenkant van uw woning te onderhouden met een schilderbeurt door een gespecialiseerde vakman. Het is vaak goedkoper om de onderdelen aan uw vastgoed of woning te onderhouden dan deze in het geheel te moeten vervangen.

Waar kunt u op letten?

Vaak heeft de zonzijde van uw vastgoed of woning meer te voorduren dan andere zijden. Daarnaast slijten de ‘liggende delen’ van de kozijnen sneller, omdat hier regenwater op blijft staan. Zo komen er bij de verbindingen bijvoorbeeld scheurtjes in de lak. Het water kan daardoor al snel in het hout trekken, waardoor houtrot ontstaat. Ook kan houtrot ontstaan doordat het niet op de juiste manier is onderhouden. Het is belangrijk dat u eventueel houtrot tijdig constateert, zodat het nog gemakkelijk bijgewerkt kan worden.

Is de glans of de verf eraf?

sikkenspotWij adviseren u om op tijd de houten onderdelen opnieuw in de lak te zetten. Wanneer u een heel nieuw kozijn of draaiende delen moet aanschaffen lopen de kosten vaak flink op. Daarom raden wij u aan om uw buiten schilderwerk goed bij te houden. Natuurlijk doen wij dit graag voor u en geven u hier geheel vrijblijvend advies over.

Impressiefoto

Onderstaand ziet u een voorbeeld van onze onderhoudswerkzaamheden. Omdat de onderkant van de deur niet zichtbaar is, wordt deze vaak niet geschilderd. Echter, de onder-, boven- en zijkanten van een deur zijn juist heel belangrijk, omdat hier water op blijft liggen of hangen. Wanneer dit niet op de juiste manier wordt behandeld, trekt het water in het hout en begint de deur te rotten. Wij halen de deur eraf om deze optimaal te kunnen behandelen.

Wat is onze werkwijze?

Onderhoud aan zwakke of rotte plekken in het hout is als volgt:

  1. De te schilderen onderdelen worden eerst in het geheel schoongemaakt en ontvet met Universol.
  2. De onderdelen worden in het geheel geschuurd.
  3. Rottende plekken worden kaal en droog gemaakt tot aan het gezonde hout toe.
  4. Zwakke plekken waar extra aandacht aan moet worden verleend, worden gevuld met het juiste middel om het rotten tegen te gaan of om de zwakke plek te versterken. Dit gebeurt meestal met een twee componenten plamuur.
  5. De reparatieplek wordt nogmaals geschuurd, schoongemaakt en in de Sikkens primer (grondverf) gezet.
  6. Dekt de primer niet goed, dan herhalen wij stap vijf.
  7. Na het gronden wordt de reparatieplek nogmaals lichtjes geschuurd, zodat de volgende verflaag optimaal hecht.
  8. Het onderdeel wordt schoongemaakt en afgelakt met Sikkens aflak.